Vilken ansiktsbehandling ska jag välja?

Av alla de ansiktsbehandlingar som finns att välja på idag är det inte lätt att veta exakt vilken som passar just dig bäst.

Här har jag skrivit en kort sammanfattning av vad de olika behandlingarna gör och vilka de passar för. 

Klassiska ansiktsbehandlingar

I de klassiska ansiktsbehandlingarna jobbar jag med säkra, beprövade och hypoallergena produkter. Ett av mina hudvårdsmärken är Babor som startades i Tyskland på 1950- talet av en homeopat. Produkterna är naturligt gjorda på frukter, örter och medicinska planter för att på ett effektivt sätt behandla alla typer av hudproblem. Detta är milda ansiktsbehandlingar som ger fina resultat och behandlar huden på ett tryggt och naturligt sätt.

Läs mer om vad som ingår i de klassiska ansiktsbehandlingarna i 

Alpha Beta Peel/ Kemisk peeling

helsingborg, emelie ekstrand skincare

Kemisk peeling är egentligen inte namnet på en behandling, utan ett samlingsnamn för många olika behandlingsformer. Med hjälp av olika syror, som varierar i styrka, får huden ett litet lyft i och med att det yttersta hudlagret, de döda hudcellerna, avlägsnas. I samband med detta stimuleras nybildningen av friska hudceller. Ju äldre man blir, desto långsammare förnyas cellerna. En kemisk peeling kan utföras på ansikte, hals, nacke, bröst, händer samt armar och ben. 

 

Dr. Dennis Gross har sammansatt en egen behandling med en blandning av syror som tillsammans jobbar effektivt på rynkor och linjer, pigmentfläckar, acne, mindre ärr och grova porer, utan att irritera huden. Han har sänkt styrkan på de exfolierande syrorna för att inte göra huden så känslig mot solljus, till skillnad från de flesta andra AHA- behandlingar. Slutresultatet blir en strålande vacker hy med ett fräschare, slätare och yngre utseende. Resultaten ackumuleras för varje behandling och är bestående.

 

För hud som har djupare ärr, linjer och rynkor eller en mer ojämn hudtsruktur kan en starkare behandling behövas, då rekommenderar jag exempelvis en Cosmo peel.  En cosmo peel behandlar huden ett snäpp djupare än en alpha beta peel, huden fjällar av sig de yttersta lagren av hud och ger dig en jämnare, mjukare och klarare hud efter ca 10 dagar. Behandlingarna görs som en kur på 2-3 gånger och kan med fördel kombineras med både Alpha Beta peel för att förbereda huden samt dermaneedling för att få ett ännu bättre och mer hållbart resultat.

images-2.jpg

IPL, ResurfX och N:d Yag laser

Laser är en effektiv behandlingsmetod för behandling av ärr, rynkor, fina linjer, spänstfattig hud och hudbristningar, brustna kärl, rosacea, hyperpigmenteringar och solskador m.m m.m... 

 

Det allra tydligaste tecknet på hudens åldrande är fina linjer, rynkor och slapp hud som oftast uppkommer på grund av att kollagenmängden minskar i takt med att vi åldras. För att kunna fördröja och motverka hudens åldrande måste nytt kollagen kontinuerligt tillföras och kollagenproduktionen måste hållas stimulerad. När huden behandlas med olika former ljus och laser orsakas en minimal skada i hudvävnaden. I och med skadan stimuleras läkningsprocessen som reparerar och återuppbygger den skadade huden. På så vis stimuleras framställningen av kollagen och vi får en spänstigare och mindre rynkig hy. 

 

Restylane och botox

hudföryngring, hudvård, hud, ansikte

Restylane är en serie skönhetsbehandlingar som används för att släta ut rynkor, forma läppar och framhäva konturer. Det finns också en variant som förbättrar spänst och ton i huden, vilken kallas Skinbooster.

Restylane består av hyaluronsyra, ett ämne som fnns naturligt i kroppen. Restylane är säkert och är en av världens mest använda s.k. filler. Restylane har funnits i mer än 10 år och mer än 10 miljoner behandlingar världen över har gjorts med Restylane.

 

Restylane förbättrar ditt naturliga utseende genom att tillföra och återge huden volym, göra den slät och mjuk och ge ditt utseende nytt liv. Restylane, precis som botox, är injektionsbehandlingar som alltid ska utföras av en medicinskt utbildad person med erfarenhet, hos mig utförs behandlingarna av leg. anestesi sjuksköterska Irina Dahlkvist med mer än 20 års erfarenhet.