IPL - Intense Pulsating Light

Priser från 800 kr

IPL är en förkortning på Intense Pulsating Light - ljuset behandlar allt som är pigmenterat; melanin och hemoglobin (både huden och håren).

IPL behandling används bl.a för hudföryngring, s.k. photo skin rejuvenation, där ljuset verkar på djupet i huden och ökar elasticitet och spänst genom att stimulera till nybildning av kollagen. Åldrad, särskilt solskadad hud har förlorat kollagen och därmed blivit rynkig och mindre elastisk. Med IPL-behandling har vi fått en ljusbehandling som ger hudföryngring genom att återställa hudens ungdomliga elasticitet på ett enkelt och effektivt sätt.

IPL-behandlingen tar dessutom bort de ytliga blodkärl och pigmentfläckar som man ofta ser vid solskadad hud.

4-6 IPL-behandlingar med ca 3 veckors mellanrum rekommenderas vid photo skin rejuvenation för att få kollagennybildning och hudföryngring. Oftast IPL-behandlar man hela ansiktet eller halsen/dekolletaget. Vetenskapliga studier har visat att hudföryngringen finns kvar 5 år efter en serie IPL-behandlingar.

IPL behandlar även oönskad hårväxt både på kroppen och i ansiktet.

Det är viktigt att håret är mörkare än din hud i färgen. Ju större kontrasterna är mellan hud och hår desto bättre och snabbare går behandlingen. Hår som är ljusa eller gråa går inte att behandla, röda hår är också väldigt svårbehandlade. Beroende på område och hårväxt rekommenderas (normalt) alltifrån 4- 9 behandlingar.

ResurfX

Priser från 2500kr

ResurFX® från Lumenis är en fraktionell laserbehandling för icke-ablativ (se nedan) hudföryngring. ResurFX® är en unik teknik där lasern går djupare än andra traditionella fraktionerade lasermaskiner utan att ge huden en synlig skada. Genom denna teknik kan vi behandla flera olika typer av hudtillstånd som bristningar och slapp hud till missfärgningar, åldersfläckar och ärr utan i princip någon återhämtningstid alls.

Till skillnad från andra behandlingar med laser där det handlar om en fokuserad laserstråle fungerar ResurFX® genom att jämnt sprida ut och fördela laserenergin i hudens djupare lager utan att ta bort det yttersta lagret.

Lasern förångar små kolonner av vävnad på hudens yta som då stimulerar kroppens naturliga förnyelse av hudceller. Genom att på så sätt kontrollerat och riktat skada huden uppmuntras huden till att bygga mer av sitt eget kollagen som då skapar en yngre, vackrare och spänstigare hud utan praktiskt taget någon återhämtningstid alls. På grund av den lilla storleken hos ytan från ResurFX®-lasern skadas inte omgivande frisk vävnad, vilket möjliggör snabb läkning till endast det behandlade området.

Nd: Yag

Priser från 1500kr

Nd:Yag använder vi främst till att behandla hemoglobin; större kärl i ansiktet och på kroppen men även nagelsvamp och vårtor.

Nd:Yag är en så kallad smalspektrig laserteknik, vilket innebär att den använder ljus med en enda våglängd (1 064 nm). Tekniken ger koncentrerad effekt och precision – och en specifik förmåga att arbeta på djupet – till skillnad från den bredspektriga lasertekniken (använder ljus med flera våglängder) som i stället har andra möjligheter att bearbeta hudens ytskikt.

Skillnaden mellan de två teknikerna är att den smalspektriga laserns enda ljusvåglängd är exakt inriktad på en specifik uppgift, medan man kan justera den bredspektriga laserns olika våglängder för att möta och lösa olika, men mer ytliga, problem.